header

Paardentoerisme in Montferland - Ruitervakantie in Nederland

Knooppuntenroute voor ruiters en menners

  home

Het Montferlandse bos en de omgeving daarvan zijn een waar paardenparadijs.
U kunt heerlijke tochten maken door het heuvelachtige bos en zelfs tot in Duitsland prachtige ritten maken.
Er zijn ook vele onverharde paden en weggetjes waar een koets ook kan gaan.
U kunt komen met uw eigen paard en deze stallen bij de paardenhotel Stal Kroes of de Korenhorst.
U kunt ook een paard huren of zelfs een koets met paard bij Huifkarcentrum Bergh. 
Het Montferlandse bos en de omgeving beschikt over een uitgebreide route via knooppunten voor zowel ruiters als menners.  

 

 

 

logo stiching ruiterenenmennen

De paardenknooppuntenroute in Montferland.

Inmiddels is het fietsknooppuntensysteem in Nederland al geruime tijd bekend en zeer geliefd geworden. In navolging op dit succes is ook voor ruiters en menners dit systeem opgezet. 

Van knooppunt tot knooppunt
Een paardenknooppuntenroute werkt heel eenvoudig: U rijdt een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart zodat u weet waar u bent en waar u naar toe kunt.

Uw eigen route samenstellen.
Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. U bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen en stippelt op internet of via een kaart een route uit. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad. De nummers volgen! Digitaal paardrijden met GPS of Smartphone betekent nooit meer de weg kwijt. Heerlijk buitenrijden op uw eigen samengestelde paardenroute via de mooiste ruiterpaden en menpaden. Maak simpel uw eigen ruiterroute of menroute van knooppunt naar knooppunt op de routeplanner. Mooi voor een dagtocht, trektocht of een heerlijke paardenvakantie. Na gratis registratie beschikt u bovendien als ruiter of menner over een eigen routeaccount met daarin uw eerder gereden ruiterroutes en menroutes. Klik hier voor de routeplanner van de stiching ruiteren & mennen Nederland.

SPOTLIGHT:

HINDERNISBAAN:
Wij zijn uitermate trots op het feit dat in ons prachtige Montferlandse bos aan de knooppuntenroute zich 6 men- en ruiterproeven bevinden. Deze zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Binnenkort meer informatie en foto's op deze website!

EVENEMENTEN
Wij zullen dit jaar een aantal evenementen gaan organiseren gericht op de ruiters en menners. Binnenkort meer informatie.

 

www.ruiterenenmennen.nl

inge-nanne-aangespanne

Ruitervergunning Montferland

 

In een groot aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten kun je heerlijk paardrijden of mennen. Voor een aantal van deze gebieden heb je een vergunning nodig. Deze vergunning bestaat uit een label dat wordt bevestigd aan hoofdstel of rijtuig. De vergunning kost vanaf 2016 €25,00 per kalenderjaar. 

Je kunt de vergunning gemakkelijk via de webshop van Natuurmonumenten bestellen. De vergunning is direct geldig. Als je de vergunning nog niet per post hebt ontvangen, neem dan de orderbevestiging mee en laat deze zien aan de boswachter wanneer daar om gevraagd wordt.

Ga je éénmalig rijden in onze gebieden, koop dan een dagpas  of 2-daagse/weekendpas

  • Beek: Uitspanning ’t Peeske, Peeskesweg 12, T (0316) 53 28 04
  • Braamt: Manege Stroombroek, Braamweg 7, T (0314) 68 34 42
  • Ulft : VVV Ulft/Gendringen, Middelgraaf 44a, T (0315) 64 04 77
  • Varsseveld: VVV, Spoorstraat 15, T (0315) 24 10 44
  • 's Heerenberg: VVV Montferland, Hof van Bergh, T (0314) 63 28 22

Ruitervergunning Montferland

 

Natuurmonumenten.

Website klik hier

 

Bekijk hier de ruiterpaden van het Montferlandse bos. Met de knooppuntenroute wordt deze route uitgebreid naar Duitsland en de omringende omgeving van het Montferland.  

ruiterpaden bergherbos

 
 

Wilt u een adres van een paardenhotel in Montferland of van een bedrijf waar u een paard of een koets kunt huren? Klik hier

 

bosrit

huifkar

paard sloot

jacht Montferland