header

Wandelen over de onverharde paden en door het heuvelachtige bos
Een paradijs voor de paardenliefhebber zowel bereden als met de koets
Het uitgestrekte heuvelachtige bos kent vele MTB routes
Cultuur te kust en te keur in ons prachtige Montferland
Recreatie voor jong en oud en voor elk wat wils.
Watersport en survivallen voor de avonturiers

Wandelen is ‘Top’ in Montferland

recreatief  home

Toppenroutebord web

De Montferlandse Toppen Wandelroute’.  Al wandelend loopt u langs de 18 ‘Toppen’ van Montferland. De Montferlandse Toppen Wandelroute telt in totaal 34 km en met de knooppunten routes zelfs 42,5 km wandelmogelijkheid en is grensoverschrijdend. De hele route is voorzien van bebording en kan in twee richtingen gelopen worden. 
Buiten Limburg kennen wij in Nederland geen gebied zo heuvelachtig als het Montferland. Omdat het Montferland bekend is om zijn gezellige en gastvrije hotels en horecagelegenheden, is de toppenroute ook een geweldig uitgangspunt voor een meerdaags verblijf. Arrangementen zijn er in alle soorten en maten. De route is een idee en initiatief van de Montferland Vakantiekrant in samenwerking met het MVT en natuurmonumenten. Voor een uitleg van de Montferlandse Toppen Wandelroute en alle verkooppunten kijk op de website hier rechts vermeld.

Wandelen in Montferland doet u natuurlijk in natuurgebied Het Bergherbos van Montferland is een prachtig afwisselend bos op een hoge, door vlakke laagtes omgeven stuwwal tussen 's-Heerenberg, Doetinchem en Didam. Het ruim 2200 ha grote natuurgebied van Natuurmonumenten en de stichting Huis Bergh omvat tevens een aantal natuurvriendelijke bebouwde akkers, die als een zoom rondom het bos gegroepeerd zijn. Door de hoogteverschillen is het wandelen hier en daar pittig.

De prachtige vergezichten maken de inspanning meer dan goed.
Het Bergherbos is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Je kunt vrij wandelen op wegen en paden of een van de tien gemarkeerde wandelroutes volgen. De meeste paden zijn zanderig en daardoor niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens. De halfverharde rolstoelroute vanaf 't Peeske is dit wel.

Montferlandpromotie

E:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.